Wandelbossen brengen de natuur naar de stad

Wandelbossen in de stad

Hoe krijg je de buurt groener?

Meer groen in de stad brengt veel voordelen met zich mee: minder hitte, minder wateroverlast en een gezondere lucht to name just a few.

Je kunt als stad natuurlijk investeren in vergroening, maar hoe krijg je bewoners zo ver om zelf hun straten te vergroenen? In Duitsland kiezen ze voor een vernieuwende aanpak: die van verleiding en het motto “je weet pas wat je mist als het er niet meer is”.

Wandelende bossen

Ik weet niet of Angela Merkel’s “wir schaffes das” ook hier een rol in heeft gespeeld, maar leuk is het in ieder geval wel: in Duitsland brengen ze groen naar de straten toe, met behulp van wandelende bossen. Dat werkt als volgt: verschillende bomen en zitjes staan op verrijdbare karren en zwerven zo als het ware door de stad. Om de zoveel tijd verplaatst men het wandelende bos naar een nieuwe straat. De zwervende bomenlaan brengt groen en ontmoetingsplekken in de straat en verbetert de verblijfskwaliteit in de openbare ruimte. 

Gaaf toch? Moet je je voorstellen dat je in een grauwe straat woont en op een dag de deur uitstapt en verrast wordt door de aanblik van een gezellige groene straat. Instant happiness! 

Wil jij je buren graag ook blij maken met groen in de buurt? Lees hier alles over de groene schuttingen van de Buurjongens.