Kasimir Vermeulen

Ecologisch tuinontwerper en hovenier, oprichter van de Tuinpionier

Pionieren

“Pioniers zijn toekomstgericht, hoopvol en laten zich niet direct afschrikken door tegenslagen”.

Met de door mij ontworpen en gerealiseerde tuinen hoop ik een olievlek te creëren van tuinbezitters die samen met mij willen pionieren en elk hun steentje bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit en een duurzame, gezonde leefomgeving waarin we weer meer in contact staan met de natuur.

Ik ben aangesloten bij Wilde Weelde, de vakgroep voor bedrijven die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving.

Alle beestjes helpen

Daar geloof ik in. Ja, we staan voor grote uitdagingen als het gaat om klimaat en leefbaarheid. En ja, de overheid en bedrijven zullen ook in actie moeten komen. Maar daar hoeven we niet op te wachten, we kunnen ook zelf iets doen. Een tuin die meer ruimte biedt aan de natuur geeft de eigenaren ervan voldoening en plezier. Ik help jou aan die natuurrijke tuin vanuit het motto: Alle beestjes helpen!  

Samen

Bereik je meer dan alleen. Zo ook met tuinontwerpen. Daarom vind ik het belangrijk om samen op te trekken en te kijken naar wensen en mogelijkheden. Bij de aanleg van mijn ontwerpen werk ik samen met een team van hoveniers die dezelfde passie delen. Verder maak ik gebruik van ecologische partners. Denk aan leveranciers van duurzaam hout zoals Van Vliet Duurzaamhout en biologische kwekerijen zoals Kwekerij Van Houtum.

Ontwerpen

Ik houd van een uitdaging en ben goed in moeilijke dingen makkelijk maken. Mijn ontwerpen zijn doorgaans goed doordacht, bieden slimme oplossingen die invulling geven aan jouw wensen én geven iets terug aan de natuur. 

Tuinontwerper Amsterdam

Ervaringen met De Tuinpionier