Een tuin vol leven en plezier

 Wil jij graag een ecologische tuin met veel groen en leven? In vijf stappen creëren we samen de basis voor een ontwerp voor jouw droomtuin. Eventueel kan ons team daarna ook de aanleg verzorgen. 

1. Kennismaking

Ik kom graag langs en hoor je wensen, dromen en ideeën. Wat vind jij mooi en hoe zie jij jezelf en de familie straks zitten in de tuin? We kijken samen naar de kracht- en knelpunten van jouw tuin. Zo ontstaan al snel de eerste ideeën die we met elkaar bespreken. Waar word je blij van?

Ook leg ik je uit hoe mijn pakketten werken en kijken we samen wat voor jou relevant en wenselijk is.

2. Offerte

Na afloop van het kennismakingsgesprek ontvang je de opdrachtomschrijving en de offerte op basis van het door jou gekozen pakket. Ben je enthousiast?
Dan ga ik, na schriftelijk akkoord, aan de slag met het ontwerpen van de tuin van jouw dromen.

3. Briefing en
locatieonderzoek​

Voordat ik aan de slag ga met het ontwerp plannen we eerst een locatieonderzoek in: de analyse (bodem, sfeer, historie, geluiden, zicht op buren, en vise versa, bezonning, wind en schaduw) en inventarisatie van je tuin (wat moet of mag blijven aan bomen, heesters en planten).

Ik meet de tuin in en maak foto’s van de tuin en de omgeving. Locatieonderzoek en foto’s stellen mij in staat om nauwkeurig schetsen te maken waaruit een gedetailleerd ontwerp volgt.

4. Schetsontwerp​

Met jouw wensen en behoeften én de mogelijkheden die jouw tuin biedt ga ik aan de slag. Ik ontwikkel een visie en maak meerdere schetsontwerpen. In deze schetsen kijk ik vooral naar verschillende mogelijkheden qua indeling voor je tuin.

In een bespreking licht ik de schetsontwerpen en de achterliggende keuzes en overwegingen toe. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor het ontwerp waar jij je goed bij voelt.

5. Definitief ontwerp en presentatieplan​

Ik werk het gekozen schetsontwerp op basis van de gedeelde feedback uit tot een definitief ontwerp. Afhankelijk van welk pakket je hebt gekozen aangevuld met een uitgebreid beplantingsplan, onderhoudsplan of 3D visualisatie bijvoorbeeld.

Jullie krijgen het ontwerp vervolgens persoonlijk digitaal en in print aangeboden.

6. Aanleg

Eenmaal tevreden met het definitieve ontwerp is het tijd om je droomtuin te gaan verwezenlijken. Als je redelijk groene vingers hebt dan kun je op basis van het ontwerp, de beplantingslijst en de lijst met benodigde materialen zelf aan de slag. 

Besteed je het werk liever uit? Dan leggen wij graag de tuin voor je aan. Wel zo handig: al vanaf de intake kan ik rekening houden met je budget en een goede inschatting geven van de kosten voor de aanleg.  

Wat je van de Tuinpionier mag verwachten

Bij het ontwerpen weet ik de knel- en krachtpunten van je tuin snel te vinden. Ook houd ik rekening met omgevingsfactoren als ligging, grondsoort, waterstand, etc. Samen met jouw wensenlijst levert dat een creatief en professioneel ontwerp op waarbij vorm functie volgt. Logische looplijnen, de juiste verhouding groen versus verharding en eenheid en balans vormen het vertrekpunt voor het creatieve proces.

Een tuin kan niet zonder groen. De keuze voor de juiste bomen, heesters en planten is cruciaal in het creëren van de gewenste sfeer. De Tuinpionier ontwerpt natuurrijke tuinen en bij mijn ontwerpen sta ik dan ook uitgebreid stil bij het beplantingsplan: welke planten passen bij de omstandigheden? Bij jouw wensen en onderhoudsambitie? Zorgen voor een aantrekkelijke en afwisselende seizoensbeleving? Samen maken we de juiste keuzes zodat je optimaal van je tuin kunt genieten.  

Ontwerpen is keuzes maken en dat is niet gemakkelijk, zeker niet als er veel geld mee gemoeid is. Ik help je bij het nemen van deze beslissingen door het voor jou inzichtelijk te maken wat een bepaalde keuze doet voor de ruimtelijke beleving of de sfeer van de tuin. 

Door serieus werk te maken van een goed tuinontwerp bespaar je uiteindelijk kosten. Het dwingt je om stil te staan bij je wensen en geeft je inzicht in de mogelijkheden. Een professioneel ontwerp voorkomt problemen en onnodige gelduitgaven omdat planten bijvoorbeeld niet goed aan blijken te slaan of je het terras toch te klein vindt.

Bovendien help je niet alleen jezelf aan een fijne tuin maar investeer je direct in de wereld van morgen door bij te dragen aan biodiversiteit en een duurzame, gezonde leefomgeving. 

Met een uitgebreid tuinontwerp in de hand kun je zelf aan de slag óf heel gericht offertes opvragen bij hoveniers. De Tuinpionier biedt hiervoor handige pakketten aan die passen bij jouw wensen.

Ons team van ecologisch hoveniers heeft een passie voor natuur en maakt met trots tuinen waar we zelf ook blij van worden. We nemen ons werk serieus en staan voor kwaliteit, open communicatie en aanpakken.

Enthousiast geworden?

Wil je graag een tuinontwerp laten maken of ben je op zoek naar een ecologisch hovenier voor de aanleg van je tuin?
Bij het ontwerpen werk ik met vaste prijzen en pakketten die aansluiten bij jouw wensen. Voor de aanleg stel ik een transparante begroting op zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.
Neem snel een kijkje of neem hieronder contact op.