Struikrovers redden groen van de sloop

struikroven

Planten redden van de sloop

Van de week kwam ik een heel gaaf initiatief tegen: Struikroven. Wist je dat elk jaar voetbalvelden aan bestaand groen verloren gaan, omdat het moet wijken voor de komst van nieuwbouw of voor de renovatie van woonwijken? De initiatiefnemers van Struikroven bedachten dat dit anders kon. Zij redden nu, samen met de bewoners uit de buurt, het bestaande groen door het een nieuwe bestemming te geven in de buurt.

Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte zoals parken of schoolpleinen, of in de zogenaamde Roverstuinen – logeertuinen voor geroofd groen.

Landelijke beweging

Het struikroven begon als een buurtinitiatief in Eindhoven en is inmiddels al uitgegroeid tot een landelijke stichting . Struikrovers gaan in opdracht van woningcorporaties, gemeenten of projectontwikkelaars aan de slag.

In mijn ontwerpen probeer ik altijd zoveel mogelijk groen en materialen te hergebruiken. Daarom word ik zo blij van het circulaire karakter van het Struikroven! Dus mocht je betrokken zijn bij een nieuwbouw- of renovatieproces, denk dan zeker eens aan Struikroven. Meer info vind je op hun website: struikroven.nu