Detox je tuin, straat of balkon met biologische plantjes

Biobrigade

Biodiversiteit bevorderen

Het gaat slecht met de natuur in Nederland. En zonder dat je het weet of dat het je bedoeling is, zou het zomaar kunnen dat jouw tuin daaraan bijdraagt. Veel van de planten die we met de beste bedoelingen (“goed voor de bijen”) kopen zijn namelijk gekweekt met chemische bestrijdingsmiddelen. Daarom is het belangrijk om niet alleen goed te letten op wélke planten je in de tuin zet, maar ook wáár je ze koopt. Op de site van biotuinwijzer vind je heel makkelijk een biologische kwekerij bij jou in de buurt. Zelf kom ik bijvoorbeeld graag bij Kwekerij van Houtum in Doorn voor de vaste planten en hun zelfgemaakte biologische potgrond en tuinaarde van het merk BioKultura.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik erg blij ben met deze sympathieke actie van ASN Bank om het groen om ons heen nog groener te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Kwekerij van Houtum

Haal de BioBrigade in huis

 Meedoen aan hetDetox je tuin, straat of balkon-programma‘ is heel eenvoudig. Via deze link bestel je gratis de ASN BioBrigade Zadenmix. Deze zadenmix is afkomstig van Cruydt-Hoeck, een biologische kweker waar je de mooiste zadenmixen kunt kopen. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak zadenmengsels om een stukje bloemenweide te creëren in een tuin. 

Door de inheemse bloemen die hieruit groeien maak je van je buitenruimte een nóg groenere plek. Zo eentje waar jij heerlijk van kunt genieten en waar insecten en vogels ook dolenthousiast van worden. Zo roep je dus vanzelf de hulp in van de BioBrigade: allemaal kleine beestjes die op natuurlijke wijze plagen in je tuin bestrijden. Ik ben fan van dit initiatief en ben wederom blij om klant te zijn van ASN. Niets van wat ik deel is gesponsord, het gaat voor mij puur om het aanjagen van sympathieke initiatieven waar ik achter sta.